2380195
Binnenland

Gemeente: eet komende dagen niet uit eigen tuin

Brand afvalberg Drenthe nog niet geblust

NIEUW-DORDRECHT - Het blussen van de brand in een grote afvalberg in Nieuw-Dordrecht gaat ook donderdag nog door. De gemeente Emmen, waar het dorp onder valt, raadt omwonenden aan vanwege de nog altijd durende sterke rookontwikkeling de ramen en deuren dicht te houden en mechanische ventilatie uit te schakelen.

In de loop van de ochtend wordt bekeken of weer een beroep moet worden gedaan op Defensie om te helpen bij het blussen zoals ook woensdag het geval was. De oorzaak van de brand is nog altijd onbekend. Er zijn geen gewonden gevallen.

De brand bij een recyclingbedrijf aan de Oosterwijk Westzijde werd woensdagochtend ontdekt. De afvalberg bestaat onder meer uit plastic, hout en sloopafval. Ook is er een opslag met autobanden die door de brandweer wordt natgehouden. Het recyclingbedrijf ligt op een industrieterrein. Het is nog niet bekend of er schadelijke stoffen zijn vrijgekomen. Er zijn metingen verricht, maar volgens de gemeente duurt het enkele dagen voordat de resultaten bekend zijn. De gemeente adviseert daarom de komende dagen geen groenten en fruit uit eigen tuin te eten.