Nieuws/Buitenland
238191
Buitenland

Schutter en arts dood in New York

Ontslagen arts opent vuur in ziekenhuis de Bronx

NEW YORK - UPDATE 23:21 - Een arts die onlangs werd ontslagen heeft vrijdagmiddag (lokale tijd) het vuur geopend in een ziekenhuis in New York. Een persoon kwam om het leven en vijf anderen raakten gewond. De politie vond de schutter later dood op een van de hoger gelegen verdiepingen van het Bronx Lebanon Hospital; hij had zichzelf van het leven beroofd.

Van de vijf gewonden verkeren er drie in kritieke toestand. De drie neergeschoten slachtoffers zouden artsen zijn, meldden Amerikaanse media. Het ziekenhuis is inmiddels weer vrijgegeven.

Alleen

De schutter, Henry Bello, droeg een witte doktersjas, waaronder hij een automatisch geweer had verborgen. Hij kwam even voor 15.00 uur (21.00 uur Nederlandse tijd) het ziekenhuis binnen en opende het vuur. Onder de gewonden waren volgens de New York Times zeker drie artsen.

Het duurde enige tijd voordat hulpverleners het ziekenhuis binnen konden gaan, omdat de schutter nog niet was gevonden. Bezoekers en patiënten kregen te horen dat zij zich moesten verstoppen, terwijl agenten het ziekenhuis uitkamden.

Het is nog niet bekend waarom het dienstverband van Bello werd beëindigd.

Bijna duizend bedden

Het 120 jaar oude ziekenhuis telt bijna duizend bedden. De afdeling spoedeisende hulp is een van de drukste in de stad New York. The Bronx, een van de vijf stadsdelen van New York, was lang het meest gevreesde. The Bronx ligt in het noorden van de stad en wordt van Manhattan gescheiden door de Harlem River.