Nieuws
2386599
Nieuws

Review: The Crew 2

Racen in de gekste voertuigen over de openbare weg in een verkleinde versie van Amerika. The Crew 2 is een feest voor iedereen die dol is op auto-, boot- en vliegraces.

Het spel stapt af van de serieuze ondertoon die het eerste deel uit de serie probeerde neer te zetten en doet een poging om de party modus te activeren. De vraag is of de game het boeiend genoeg weet te houden.

Wat is het?

The Crew 2 draait niet om wraak en misdaad. Geen politie versus straatracer zoals bijvoorbeeld het eerste deel en natuurlijk de Need for Speed games dat wel hebben. In plaats daarvan begin je als een groentje dat zich wil opwerken in de racewereld. De enige manier om de top te bereiken in The Crew 2 is door het krijgen van meer volgers.

Gelukkig hoef je niet duizenden tweets te plaatsen om meer volgers te krijgen zoals in het echte leven. The Crew 2 blijft gewoon een racegame in hart en nieren. Het grootste verschil met het eerste deel is dat de strijd niet alleen op de weg plaatsvindt, maar ook in de lucht en op het water. Er zijn meer dan genoeg evenementen te spelen voor elke discipline.

De evenementen in The Crew 2 zijn onderverdeeld in vier ‘families’. Elke familie is gericht op een andere discipline van het racen. Zo is de offroad familie eigenlijk nooit op de weg te vinden en de pro racing familie juist op circuits in de snelste voertuigen.

Als speler krijg je volledige vrijheid bij welke families je wilt aansluiten. Daarbij is het geen probleem om een familie links te laten liggen. Om de grote finale vrij te spelen moeten uiteindelijk wel alle kampioenen van de families verslagen worden, maar tot die tijd kun je doen wat je wil om de top te bereiken.

Is het wat?

De vrijheid die The Crew 2 geeft mag dan wel bevrijdend aanvoelen, het geeft ook een risico om volledig het overzicht te verliezen. Met de grote hoeveelheid evenementen en de gigantische open wereld is het gemakkelijk om te verdwalen zonder houvast. Daarbij helpt het ook niet dat er geen gevoel van progressie is door het gebrek aan een verhaal in het spel.

Doordat er niet echt een verhaal in The Crew 2 zit vraag je je op een gegeven moment wel af waarom je van alles aan het doen bent. Je doet het in ieder geval niet voor de personages die je in de game aanmoedigen of je hun rivaal noemen, want die zijn net zo interessant als een verroeste Nissan Micra op de lokale schroothoop. Daarom is er ook geen gevoel van voldoening wanneer de kampioen verslagen wordt.

De races daarentegen zijn wel spannend en bieden veel actie. Elk evenement is het afwachten geblazen wat er nu weer voor geks verzonnen is. The Crew 2 is een echte arcaderacer en dus vliegen de auto’s over gebouwen heen, zelfs sportwagens als een McLaren P1. Het is altijd opletten geblazen en dat maakt de meeste races bijzonder spannend.

Iets wat de races (onnodig) spannend maakt is de vreemde handeling van de voertuigen. Zelfs de lichtste sportwagen stuurt erg zwaar en dat is niet prettig in de bochten. Gelukkig kunnen de meeste races in een crew met maximaal drie andere vrienden online gespeeld worden. Weet iemand uit de crew de race te winnen, dan winnen de overige leden van de crew de race ook. Dit maakt The Crew 2 een leuke game om in co-op te spelen.

Plus- en minpunten

+ veel evenementen

+ grote open wereld

+ vrijheid in keuze activiteiten

+ in co-op speelbaar

-Rare handeling voertuigen

-gebrek aan verhaal

-saaie personages

Conclusie

Er is zeker geen gebrek aan speelplezier in The Crew 2. Met een bijna ontelbaar aantal evenementen in verschillende disciplines ben je wel even zoet voordat je het beu bent. Tussendoor kun je ook vrij in de grote speelwereld toeren met je favoriete voertuigen. En zelfs met de vreemde handeling van de voertuigen is dit nog altijd een feest.

Het gebrek aan een verhaal met een rode draad is alleen erg jammer. De personages die de game een beetje zouden moeten opfleuren zijn eerder irritant en lijken geen andere functie te hebben dan je de oren van het hoofd te praten met oninteressante dialogen. Als je dit voor lief kunt nemen, is The Crew 2 een game waar je jezelf uren in kunt verliezen.

Deze review is in samenwerking met XGN.nl