2391289
Binnenland

’Nederlandse ex-geliefde verdacht van moord’

Man vast voor dood Shannon op Malta

AMSTERDAM - De politie op Malta heeft een man aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van de Nederlandse Shannon Mak. Dat meldt de lokale politie in een persbericht. De verdachte is zaterdag voorgeleid.

Over de identiteit van de man heeft de politie niets bekendgemaakt. De lokale kranten The Times of Malta en Malta Today weten echter te melden dat het gaat om een Nederlandse collega van Mak bij het online gokbedrijf iGaming. Deze 22-jarige Jelle R., die oorspronkelijk uit Sneek komt en net als het slachtoffer in Santa Venera woont, wordt verdacht van de moord op haar. Hij zou tegen de politie hebben ontkend betrokken te zijn.

Volgens de Maltese zender TVM hadden Mak en R. tot voor kort een relatie. De avond voor de moord zouden de twee wel weer samen op stap zijn geweest, maar hadden ze ruzie gekregen.

Het lichaam van de 30-jarige Shannon Mak uit Monnickendam, die al enkele jaren op het vakantie-eiland werkte, werd vrijdagochtend gevonden tussen enkele geparkeerde auto’s aan de Triq il-Mastrudaxxi in de plaats Santa Venera. De vrouw zou zware steekwonden rond haar keel hebben, zo stelden getuigen en lokale media. Het lijkt erop dat ze op gruwelijke wijze is vermoord.

Een Nederlandse man helpt bij het onderzoek en zou geen verdachte zijn, zo liet de politie eerder weten.