Nieuws/Binnenland
2392244
Binnenland

Ex-vriend Shannon verbergt gezicht

VALLETTA - Jelle R., de verdachte van de moord op Shannon Mak, is zaterdag geboeid tussen twee agenten de rechtbank binnengeleid. De 22-jarige Nederlander deed er alles aan om zijn gezicht af te schermen voor omstanders en fotografen.

De man wordt ervan verdacht zijn Noord-Hollandse ex-vriendin vrijdagochtend vroeg met messteken in haar keel te hebben omgebracht. In de rechtbank, waar ook de ouders van de vermoorde Monnickendamse aanwezig waren, ontkende hij schuldig te zijn aan het misdrijf. Hij wordt er ook van verdacht zonder vergunning met een steekwapen op zak te hebben rondgelopen.

Een Nederlandse getuige, die de verdachte vanuit een Maltese politiewagen naar de ingang van de rechtbank zag lopen, vertelt aan De Telegraaf dat hij er gespannen uitzag. „Ik zat voor de rechtbank, dus zag hem komen aanlopen. Hij probeerde zo veel mogelijk naar beneden te kijken en hield ook zijn geboeide handen voor zijn gezicht. Hij wilde duidelijk niet worden herkend.”

Jelle R, een lange jongen met veel tatoeages, heeft inmiddels een advocate toegewezen gekregen. Zij kreeg niet voor elkaar dat hij op borgtocht werd vrijgelaten, ook al gaf ze aan dat hij een stabiele baan had en er geen vluchtgevaar was, zo melden Maltese media. Rechter Yana Micallef Stafrace gaf aan dat er nog getuigen moeten worden gehoord, onder anderen collega’s van de geboren Fries.