Nieuws/Binnenland
2393966
Binnenland

Auto in beslag genomen van mogelijke doorrijder

Fietser zwaargewond na aanrijding

HIERDEN - De politie heeft een auto in beslag genomen van een vrouw die waarschijnlijk betrokken was bij een aanrijding in het Gelderse Hierden. Hierbij raakte een 55-jarige man uit dezelfde plaats nabij Harderwijk zwaargewond. De automobilist die de botsing veroorzaakte, is doorgereden. De eigenaar van de in beslag genomen wagen wilde de politie vanochtend laten geloven ‘dat onbekenden haar auto hadden vernield’.

Het slachtoffer fietste vrijdagmiddag in de Enk in Hierden. Op deze populaire wandel- en fietsroute werd hij geschept door een waarschijnlijk met hoge snelheid passerende auto. De fietser werd ver van de weg af het weiland in geslingerd. Hij liep hierbij volgens een familielid elf gebroken ribben op. Daarnaast is zijn sleutelbeen gebroken, kampt de onfortuinlijke fietser met een scheur in het schouderblad en een klaplong.

De automobilist die de man van zijn fiets reed, koos na de aanrijding het hazenpad. De gewonde fietser werd aangetroffen door andere passanten, die de politie en een ambulance waarschuwden. Door de klap van de aanrijding bleven wel wat autodelen van de ‘vluchtwagen’ op de weg achter. De politie heeft deze zorgvuldig geanalyseerd nadat ter plekke urenlang onderzoek was verricht. Zo was al snel bekend om welk type wagen het moest gaan.

Het onderzoek werd bespoedigd toen zich vanochtend een vrouw op het politiebureau meldde die aangifte kwam doen van vernieling aan haar auto. Agenten merkten op dat het ging om het gezochte type auto en stelden vast dat er onderdelen misten die na de aanrijding op de rijweg zijn gevonden. De auto is voor nader onderzoek in beslag genomen en de vrouw is verhoord. Over de vorderingen van het onderzoek kon de politie vanmiddag nog niets zeggen.