Nieuws/Buitenland
2394082
Buitenland

Dodental krachtige aardbeving Lombok naar 98

Een ziekenhuis in de buitenlucht op Lombok.

Een ziekenhuis in de buitenlucht op Lombok.

JAKARTA - Bij de aardbeving bij het Indonesische eiland Lombok zijn volgens lokale autoriteiten zeker 98 doden gevallen. De meeste slachtoffers vielen in het noordelijk en westelijk deel van Lombok, meldt persbureau Reuters. Ook was er aanzienlijke schade aan gebouwen. De beving had een kracht van 7,0.

Een ziekenhuis in de buitenlucht op Lombok.

Een ziekenhuis in de buitenlucht op Lombok.

Tijdens en kort na de beving was er paniek onder bewoners en vakantiegangers. De beving werd ook gevoeld in delen van Java en op Bali, een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders.

Na de beving is een tsunamiwaarschuwing gegeven, maar deze werd ongeveer 90 minuten na de beving weer ingetrokken. Er werd alleen een mini-tsunami van 13 centimeter hoogte waargenomen aan de noordkust van Lombok.

Het vliegverkeer op zowel Lombok als het naastgelegen Bali is na de beving nog volledig operationeel. ,,Er is lichte schade op de luchthavens door naar beneden gevallen plafondplaten, maar niemand is daarbij gewond geraakt'', meldden de autoriteiten.

Lees verder onder de foto

Het epicentrum van de beving lag bijna 30 kilometer ten noordoosten van Lombok. Vorige week zondag werd Lombok ook al opgeschrikt door een aardbeving. Die eiste 17 levens. Ook raakten ruim 150 mensen gewond.