Nieuws/Buitenland
2394558
Buitenland

Trump bekent: zoon zocht vuil over Clinton

Donald Trump junior

Donald Trump junior

WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump heeft voor het eerst toegegeven dat zijn zoon Donald in 2016 op zoek was naar belastende informatie over Hillary Clinton tijdens de ontmoeting met een Russische advocate. ,,Het was compleet legaal en gebeurt altijd in politieke campagnes", aldus Trump zondag op Twitter.

Donald Trump junior

Donald Trump junior

De president ontkende zondag dat hij met dit statement kwam vanwege berichten in de Washington Post en op CNN dat hij bang is dat zijn zoon in ,, juridische problemen'' verkeert.

Trump heeft steeds gezegd dat de ontmoeting tussen Donald junior en de Russische advocate Natalia Veselnitskaja ging over het adopteren van Russische kinderen door Amerikanen. Ook heeft hij altijd volgehouden pas veel later te hebben gehoord over de bijeenkomst in de Trump Tower, die plaatsvond in de aanloop naar de presidentsverkiezingen in 2016.

Trump junior en anderen beweerden al langer dat de ontmoeting bedoeld was om ,,vuil te vinden'' over politieke tegenstanders. Vorige maand reageerde de president nog boos op de bewering dat hij vooraf was geïnformeerd over de omstreden ontmoeting van zijn zoon en Veselnitskaja.