Nieuws/Binnenland
2395459
Binnenland

VVD ontkent spreekverbod Kamerlid Van Haga

Wybren van Haga.

Wybren van Haga.

Den Haag - De VVD ontkent dat het in opspraak geraakte Kamerlid Wybren van Haga niet meer met de media mag praten, nadat zijn integriteit in het geding is gekomen.

Wybren van Haga.

Wybren van Haga.

Ook zou hem niet zijn ontzegt om bij zijn ernstig zieke vrouw te zijn omwille van een stemming in de Tweede Kamer. Volgens de partij gaat familie in principe altijd voor. Voor zover de liberalen bekend, heeft een fractiemedewerker op zijn verzoek destijds wel navraag gedaan of Van Haga inderdaad afwezig kon zijn, maar die wachtte vervolgens zelf het uitsluitsel niet af en vond al een eigen oplossing.

Dat laat een VVD-voorlichter weten als reactie een reconstructie van HP/de Tijd over de integriteitsaffaire rond Van Haga. Ze wijst erop dat ook Van Haga aan HP/de Tijd heeft laten weten zelf te hebben besloten geen interview te geven. Van een spreekverbod is echter geen sprake. „Op zijn portefeuille zelf is hij regelmatig in de pers geweest”, aldus de voorlichter.

Van Haga lag eerder dit jaar onder vuur omdat hij zich als verhuurder van panden in Amsterdam niet aan de regels hield. De integriteitscommissie van de partij besloot echter dat hij als Kamerlid kon aanblijven.