Nieuws/Buitenland
2396680
Buitenland

Heftige beelden: enorme vuurbal en weg ingestort

Inferno op snelweg Italië: twee doden en tientallen gewonden

Bologna - Door een enorme explosie op een snelweg bij de Italiaanse stad Bologna zijn twee mensen omgekomen. Ook vielen er zeker 60 gewonden, aldus het Italiaanse persbureau Ansa. Veertien gewonden zijn er slecht aan toe. De explosie werd veroorzaakt door een aanrijding tussen een vrachtwagen en een tankwagen.

De explosie deed zich voor op een verhoogde snelweg. De ene vrachtwagen vervoerde auto’s, de andere vrachtwagen was op pad met licht ontvlambare stoffen. De ontploffing gebeurde rond lunchtijd, toen het druk was op snelweg A14 in de buurt van afrit 3, vlakbij het vliegveld. Onder de gewonden zouden veel agenten zijn die het verkeer regelden.

Op camerabeelden van de Italiaanse krant Corriere della Sera is te zien hoe de tankwagen inrijdt op een andere vrachtwagen. Op dat moment doet zich een kleinere explosie voor. Vervolgens wordt de snelweg ontruimd en volgt de zware explosie waarbij vermoedelijk de volledige tankwagen ontploft.

Lees verder onder de foto

Door de ontploffingen stortte een deel van de snelweg in. Op foto’s is een gapend gat te zien. De brand sloeg over naar een terrein met auto’s onder de snelweg. Meerdere voertuigen op dat terrein vatten vlam en explodeerden.

Op sociale media zijn foto’s geplaatst van een enorme vuurbal en zwarte rookwolken. De explosies hadden plaats in Borgo Panigale, een buitenwijk van Bologna. De plek van de explosie ligt tussen een belangrijke ringweg en enkele autoshowrooms. De omgeving is ontruimd.

Op beelden op sociale media zijn de explosie en de daarop volgende vlammenzee goed te zien.