Nieuws/Buitenland
2399097
Buitenland

Overlevenden aardbeving Lombok gered

JAKARTA - Reddingswerkers treffen twee dagen na de aardbeving op Lombok nog overlevenden aan. Ze haalden onder anderen een man uit het puin van een moskee. Ook kon een vrouw na een urenlange reddingsactie uit een ingestorte winkel worden gered. Omwonenden hadden alarm geslagen toen ze het slachtoffer om hulp hoorden roepen.

De Indonesische autoriteiten hopen meer overlevenden te kunnen redden, maar verwachten ook dat het dodental nog verder zal stijgen. De aardbeving met een kracht van 6,9 op de schaal van Richter heeft aan zeker 98 mensen het leven gekost. Minstens 236 mensen raakten gewond. Ook de schade is enorm: meer dan 20.000 inwoners moesten hun beschadigde of ingestorte huizen verlaten.

Veel toeristen proberen ondertussen het eiland te verlaten. Zij stapten dinsdag onder meer op veerboten naar het nabijgelegen eiland Bali. Na de beving van zondag volgden zeker 230 naschokken, meldt het Indonesische bureau voor meteorologie, klimatologie en geofysica (BMKG). Lombok werd op 29 juli ook al getroffen door een aardbeving. Dat natuurgeweld kostte aan zeker zeventien mensen het leven.