2399315
Buitenland

Man aangeklaagd voor slopen Trump-ster

Donald Trumps ster aan gruzelementen.

Donald Trumps ster aan gruzelementen.

LOS ANGELES - Een Amerikaanse man is aangeklaagd voor het vernielen van de ster van Donald Trump op de beroemde Walk of Fame in Hollywood. De 24-jarige Austin Clay kan drie jaar cel krijgen als hij wordt veroordeeld, berichten Amerikaanse media.

Donald Trumps ster aan gruzelementen.

Donald Trumps ster aan gruzelementen.

Clay gaf zichzelf op 25 juli aan bij de politie. Hij zou een dag eerder met een pikhouweel hebben ingehakt op de ster van Trump. Getuigen vertelden dat de man het gereedschap had verstopt in een gitaarhoes. Na de aanval op de ster bleven stukken beton achter op Hollywood Boulevard.

De ster van Trump was al eerder het doelwit van vandalen. De gemeenteraad in West Hollywood wil inmiddels helemaal af van het eerbetoon aan de huidige president van de Verenigde Staten. De raad stemde unaniem voor een motie waarin de gemeente en de Kamer van Koophandel worden opgeroepen de ster te verwijderen, bericht entertainmentsite TheWrap.

De raad wees in de motie op de „zorgwekkende” wijze waarop Trump omgaat met vrouwen. Toch kan de ster vermoedelijk gewoon blijven liggen. De Kamer van Koophandel liet weten momenteel geen plannen te hebben om sterren te verwijderen.