Nieuws/Buitenland

Chinese vlogster de fout in met eten plant

Aloe Vera

Aloe Vera

Hollandse Hoogte

AMSTERDAM - Een Chinese vlogster is lelijk de mist ingegaan met het live eten van een plant. Ze wilde met het verorberen van een Aloë Vera aantonen hoe gezond het wel niet is om dit als maaltijd te eten. Helaas voor mevrouw Zhang had ze een niet een Aloë Vera uitgekozen, maar een hele andere - giftige - plant, waar ze doodziek van werd.

Aloe Vera

Aloe Vera

Hollandse Hoogte

De gezonde voordelen van deze plant bleken ver te zoeken, zo bleek toen de 26-jarige vlogster zich tegoed deed aan een Agava Americana, een giftige plant uit Mexico. Uit de video die ze deelde blijkt al snel dat ze zichzelf had vergiftigd.

Al denkt ze in eerste instantie gewoon van de Aloë Vera te eten. ,,Lekker” en ,,Dit is geweldig”, zegt Zhang nog. Maar niet veel later slaat haar stemming om. ,,Toch wel een beetje bitter.” Nadat haar mond vervolgens zo ongeveer in de brand vliegt, belt ze het alarmnummer.

Volgens The Shanghaiist kreeg Zhang overal uitslag en blaren en waren artsen genoodzaakt om haar maag leeg te pompen. Ze is naar verluidt nu stabiel.

De Agava-plant wordt soms wel gebruikt voor culinaire doeleinden - zoals tequila - maar moet wel zorgvuldig bereid worden.