2410198
Binnenland

Duo vast voor zware mishandeling badmeesters

ARNHEM - Een man en een vrouw van 21 jaar zitten vast voor betrokkenheid bij de ernstige mishandeling van twee badmeesters in een Arnhems zwembad. Beide verdachten komen uit de Gelderse hoofdstad. De politie meldde donderdag dat ze een dag eerder zijn opgepakt. Ook doorzocht de politie vier woningen. Agenten legden beslag op waardevolle spullen van de verdachten, als mogelijk voorschot op een schadevergoeding voor de slachtoffers.

De politie noemt het waarschijnlijk dat meer aanhoudingen zullen volgen. De politie, het Openbaar Ministerie en burgemeester Ahmed Marcouch hebben hun verontwaardiging over de mishandeling geuit. „De badmeesters hebben een min of meer publieke functie, ze zorgen ervoor dat mensen veilig kunnen zwemmen”, aldus de politie.

De twee badmeesters werden anderhalve week terug aangevallen in zwembad Klarenbeek. Ze moesten voor behandeling naar het ziekenhuis. Marcouch reageerde fel: „Hou je laffe poten thuis en buig je hoofd diep voor de mensen die ons en onze kinderen in het zwembad zoveel watervreugde geven”, twitterde hij.