Nieuws/Binnenland
2411418
Binnenland

Rotterdamse vrouw heeft doden zoontje bekend

ROTTERDAM - De 33-jarige Katiuscia R. heeft toegegeven dat zij afgelopen april haar zeven maanden oude zoontje heeft gedood. Waarom ze dat deed is echter niet duidelijk. Dat zei haar advocaat Dirk Daamen donderdag na afloop van de eerste niet-inhoudelijke zitting in de Rotterdamse rechtbank.

R. was niet bij de zitting aanwezig. Bij de inhoudelijke behandeling is zij wel van plan te verschijnen, liet haar advocaat weten. Wanneer deze is, is nog niet bekend.

De officier van justitie verdenkt de in Italië geboren vrouw van moord. Ze zou haar zoontje hebben gedood door een kussen op zijn hoofd te drukken. Haar andere zoon was ook in de woning in Rotterdam aanwezig toen dat gebeurde, maar hij zou er niks van meegekregen hebben.

Volgens Daamen was zijn cliënte „in shock” na de dood van haar zoontje. „Ze was weken niet in staat om te kunnen praten.” Of zij bijvoorbeeld een postnatale depressie had, is nog niet duidelijk.

De vrouw wordt momenteel psychisch onderzocht. Die rapportage moet nog komen, net als het definitieve sectierapport. Mogelijk komen daarna nog meer onderzoekswensen, daarom is de volgende zittingsdag op 1 november opnieuw niet-inhoudelijk. De vrouw zit vast in voorarrest, daarom moet de zaak iedere drie maanden voor de rechter komen om te beslissen of ze nog vast moet blijven zitten.