Nieuws/Binnenland
2411500
Binnenland

Nederlander (64) overleden na crash vliegtuigje in Münster

Münster - Een 64-jarige Nederlander is omgekomen toen het vliegtuigje waarin hij zat neerstortte op het vliegveld van Münster-Osnabrück in Duitsland. Ook de andere inzittende, een Duitser, heeft de crash niet overleefd. Dat meldt een woordvoerster van Buitenlandse Zaken. Meerdere betrouwbare bronnen melden dat het gaat om de 64-jarige bouwmagnaat Bert Verwelius.

Het toestel was rond 11.00 uur opgestegen uit Lelystad. Ongeveer een uur later, bij de landing in Münster, ging het mis.

Het ging om een vlucht waarbij de piloot bepaalde manoeuvres moest doen om het brevet te halen of te behouden. Volgens de regionale krant Westfälische Nachrichten zaten een piloot en een examinator in het toestel, maar dat konden de autoriteiten nog niet bevestigen. Het is ook nog niet bekend waar de slachtoffers vandaan komen.

Lelystad Airport zegt niets over de identiteit van de twee slachtoffers. Volgens een woordvoerder zou het toestel donderdagavond terugkeren naar Lelystad.

De route van het toestel met registrate PH-CJX.

De route van het toestel met registrate PH-CJX.

Volgens een woordvoerder van het vliegveld in Münster-Osnabrück is het neergestorte vliegtuigje een Beech G 58 Baron. Mogelijk werden met het toestel landingsoefeningen gedaan. „Dat is bij ons niet ongebruikelijk”, zei de zegsman.

Ajax

Het zou gaan om een vrijwel nieuw toestel van bouwmagnaat Bert Verwelius, die meerdere toestellen bezit. Dat meldt de website Aironline. Hij is groot fan van Ajax en de toestellen zijn dan ook rood-wit, net als de club. Het nummer 14 op de staart verwijst uiteraard naar het rugnummer van Johan Cruijff. Of Verwelius in het toestel zat is onbekend, maar volgens meerdere bronnen was dat wel het geval. Het bedrijf laat weten geen commentaar te willen geven.