Nieuws/Binnenland
2415633
Binnenland

Mars ontsnapt vlak voor emigratie naar Curaçao

Zoektocht naar vermiste kat op Schiphol

Mars is spoorloos sinds hij de benen nam op Schiphol

Mars is spoorloos sinds hij de benen nam op Schiphol

Schiphol - Sandra Jeunhomme had zich er zo op verheugd. Ze zou op donderdag 2 augustus naar Curaçao emigreren met haar katten Gum en Mars. Vol goede moed stond ze op Schiphol om samen met haar twee huisdieren een nieuw leven op te starten op het Caraïbische eiland. Op de luchthaven nam Mars echter plotseling de benen en sindsdien is hij spoorloos.

Mars is spoorloos sinds hij de benen nam op Schiphol

Mars is spoorloos sinds hij de benen nam op Schiphol

Vlak voor het boarden ging het mis, toen Mars uit de bench ontsnapte. Sandra zat echter al in het vliegtuig en moest tot haar grote verdriet haar kat achterlaten.

„Het had zo mooi moeten worden. Ik en mijn twee katers op een nieuw avontuur op Curaçao”, schrijft Sandra op Facebook. „Het liep zo anders. Gisteren heeft Mars in blinde paniek zijn bench gesloopt en is ontsnapt vlak voordat hij het ruim in zou gaan. Ik heb hem noodgedwongen achter moeten laten en ben hem nu dus kwijt. Ik zit nu dus samen met de kater Gum te wachten op bericht dat Mars gevonden is en ook nog naar ons toe kan komen.”

Reisorganisatie TUI doet er momenteel alles aan om dat te bereiken. „We hebben flyers opgehangen op de verschillende locaties op Schiphol. De flyer is ook rondgemaild zodat zoveel mogelijk mensen die werkzaam zijn op Schiphol het signalement van de kat hebben en naar hem uit kunnen kijken.”

Sandra heeft het er maar moeilijk mee. „Ik mis mijn grote vent.”