Nieuws
2416820
Nieuws

Vier doden na schietpartij in Canada

Fredericton - De Canadese politie zegt een verdachte te hebben opgepakt na een schietpartij in de stad Fredericton, in het oosten van het land. Bij het incident vielen volgens de autoriteiten zeker vier doden, onder wie twee politiemensen.

De politie heeft nog niet gemeld wat precies is voorgevallen in de hoofdstad van de provincie New Brunswick. Op foto’s is te zien dat de hulpdiensten massaal aanwezig zijn in een woonwijk. Omwonenden kregen het advies zich te verschansen in hun huizen. CBC News sprak een man die vertelde geluiden gehoord te hebben die hem deden denken aan vuurwerk. „Het klonk een beetje als pop, pop, pop, pop.”

Een andere man vertelde schoten te hebben gehoord buiten zijn appartement. „Ik keek uit het raam en zag drie politiewagens aan de andere kant van de weg”, zei de getuige tegen de nieuwszender. „Een agent stond tegen het gebouw aan. Alsof hij stond te wachten tot iemand naar buiten zou komen.”

Premier Justin Trudeau reageerde geschokt. „Verschrikkelijk nieuws uit Fredericton”, schreef hij op Twitter. Hij sprak zijn medeleven uit met alle slachtoffers en nabestaanden van de schietpartij.

De politie zei eerder veel telefoontjes te krijgen. Inwoners kregen het verzoek het politiebureau niet direct te bellen, maar zich in noodgevallen te wenden tot het alarmnummer.