Nieuws/Binnenland
2417241
Binnenland

Bewindsvrouw met bedrijven naar Brazilië

Staatssecretaris Mona Keijzer.

Staatssecretaris Mona Keijzer.

DEN HAAG - Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) begint zondag 19 augustus samen met Nederlandse bedrijven en instellingen aan een handelsmissie in Brazilië. Ze zijn tot en met 22 augustus in São Paulo, het economische en financiële centrum van het Zuid-Amerikaanse land.

Staatssecretaris Mona Keijzer.

Staatssecretaris Mona Keijzer.

Internationale samenwerking biedt Nederlandse ondernemers extra mogelijkheden, aldus de bewindsvrouw. Tijdens het bezoek zullen dan ook overeenkomsten worden gesloten. Ook toont Nederland zijn expertise op het gebied van digitale en industriële technologieën.

Nederland is een van de belangrijkste importeurs van Braziliaanse goederen (4,2 miljard euro), na China, de Verenigde Staten en Argentinië. Andersom exporteert Nederland voor 3,3 miljard euro aan goederen naar het land.

Na haar bezoek aan Brazilië neemt staatssecretaris Keijzer namens het kabinet deel aan de G20-top over digitale economie in het Argentijnse Salta. Daar spreken vertegenwoordigers van de grootste economieën over gezamenlijk beleid voor een sterkere wereldwijde digitale markt.