Nieuws/Buitenland
2417595
Buitenland

Dodental aardbeving Lombok bijgesteld naar 321

JAKARTA - Het officiële dodental door de aardbeving van zondag op Lombok is opgelopen tot 321. Dat meldt de dienst rampenbestrijding BNPB.

De aardbeving van zondag had een kracht van 6,9 en zorgde voor enorme schade op Lombok. Op het noordelijke deel van het Indonesische eiland is bijna 75 procent van de woongebouwen verwoest, zegt de dienst. Die panden waren niet bestand tegen de krachtige aardschokken. Ongeveer 270.000 mensen hebben hun huizen verlaten vanwege het recente natuurgeweld.

Een BNPB-woordvoerder zei dat mobiele keukens worden ingezet om de duizenden evacués van voedsel en water te voorzien. „Alle hulpgoederen worden na aankomst zo snel mogelijk gedistribueerd”, beloofde de zegsman in een verklaring. Hij stelde dat honderden vrijwilligers een helpende hand toesteken.

De grond op het eiland trilde de afgelopen tijd herhaaldelijk. Het eiland werd eind juli opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 6,4. Toen kwamen al minstens zeventien mensen om het leven. Afgelopen zondag deed zich een krachtigere beving van 6,9 voor, die werd gevolgd door een serie naschokken.

Eerder werd gemeld dat er zeker 347 dodelijke slachtoffers zouden zijn gevallen.