Nieuws/Buitenland
2419821
Buitenland

Brit jaren de cel in om dodelijk seksongeluk

LONDEN - Een Brit die per ongeluk een vrouw de keel afsneed tijdens een seksspel, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar. De rechter verweet de 24-jarige Jason Gaskell bewust het leven van het slachtoffer in gevaar te hebben gebracht, bericht de BBC.

De man had onder het vrijen een mes gepakt en onder meer een halsslagader geraakt van de 21-jarige Laura Huteson. Zij overleed aan bloedverlies. De twee hadden elkaar eerder op de dag ontmoet en waren na het nodige drank- en cocaïnegebruik samen in bed beland. Daar gaf Gaskell uiting aan zijn gewelddadige fantasie.

De rechter stelde dat de man vaker messen gebruikte in bed, die hij dan bijvoorbeeld tegen de keel drukte van zijn bedpartners. ,,Je bewaarde daarom een mes onder je hoofdkussen'', zei de magistraat. De moeder van het slachtoffer verweet de man haar gezin te hebben verwoest. Ze zou nauwelijks meer kunnen eten of slapen.

Gaskell heeft de nabestaanden van de vrouw excuses aangeboden. Hij zei zichzelf verantwoordelijk te houden voor de ,,gebeurtenissen die eindigden in deze afschuwelijke omstandigheden''.