Nieuws/Buitenland
2421284
Buitenland

Berg smeulende nikkelsulfide in Antwerpen: rampenplan van kracht

ANTWERPEN - Door een grote brand in de haven van Antwerpen geldt de rampenfase. De brand in de loods woedt al sinds zaterdagochtend, maar de brandweer krijgt het vuur niet onder controle. Het gaat om 5000 ton smeulende nikkelsulfide.

De veiligheidsregio in Midden- en West-Brabant meldt op Twitter dat er in het nabijgelegen Nederlandse Woensdrecht en omgeving nog geen klachten van geuroverlast zijn gemeld.

Door de rook kunnen mensen last krijgen van de ogen. Ook is er veel stankoverlast. Omwonenden krijgen het advies ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

Schepen en bedrijven in een straal van twee kilometer rond het bedrijf, zijn geëvacueerd. Een drukke toegangsweg is afgesloten.

Door het afkondigen van het rampenplan kunnen de verschillende hulpdiensten op een structurele manier samenwerken onder leiding van de Antwerpse burgemeester.

Het is nog niet duidelijk hoe lang het duurt om de brand onder controle te krijgen. Het gaat bij deze smeulbrand om kleine vlammen, maar het betreft wel een grote oppervlakte. Momenteel wordt er met water geblust. Een deel van de nikkelsulfide is al weggehaald.