Nieuws/Binnenland
2422531
Binnenland

Nederlandse fietsster (27) omgekomen in Melbourne

MELBOURNE - Een 27-jarige Nederlandse vrouw is omgekomen in de Australische stad Melbourne, nadat ze op haar fiets was geschept door een automobilist in een gestolen auto. De bestuurder reed eerst tegen twee geparkeerde auto’s aan, waarna hij de vrouw raakte. Volgens ooggetuigen pakte de man nog wat spullen van de achterbank en maakte hij zich vervolgens kalmpjes uit de voeten.

De auto bleek 5 augustus te zijn gestolen tijdens een gewapende roofoverval. Ondanks inspanningen van omstanders en hulpverleners overleed de Nederlandse ter plekke.

Volgens ooggetuigen pakte de man nog wat spullen van de achterbank en maakte hij zich vervolgens kalmpjes uit de voeten.

Volgens ooggetuigen pakte de man nog wat spullen van de achterbank en maakte hij zich vervolgens kalmpjes uit de voeten.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt berichtgeving over het ongeluk. Volgens een woordvoerder staan de Australische en Nederlandse politie met elkaar in contact over het voorval en zijn zowel het ministerie als het Nederlandse consulaat in Sydney paraat voor bijstand aan de nabestaanden.

Volgens de lokale nieuwszender 7 News Melbourne was de vrouw in Melbourne voor haar werk. Ook zou ze al enige tijd in de stad wonen Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken kan dit niet bevestigen in verband met privacyredenen. Zo meldt Nu.nl. De Australische nieuwssite 3AW.com.au schrijft dat de vrouw met een werkvisum in het land verbleef en er ’de vakantie van haar leven’ beleefde.