Nieuws/Buitenland
2423397
Buitenland

Auto ontploft bij toeristisch Marbella

Marbella - Inwoners en toeristen in Puerto Banús, het centrum van het nachtleven in de Spaanse stad Marbella zijn zondagavond opgeschrikt door een harde knal. Een auto is daar ontploft en in vlammen opgegaan.

Dat is te zien op de vele beelden die via sociale media en met deze krant zijn gedeeld. De Audi Q7, die op straat in de jachthaven Puerto Banús stond, is volledig uitgebrand. De hulpdiensten kwamen massaal af op het incident, dat rond 20.10 uur plaatsvond. Een grote rookpluim was tot in de wijde omgeving te zien.

Vier inzittenden waren volgens de burgemeester van Marbella op tijd uit auto gevlucht om aan de vlammen te ontsnappen. Het lijkt erop dat er verder ook geen andere slachtoffers zijn gevallen.

Wel ontstond er volgens de politie paniek omdat de auto een Arabisch kenteken heeft. Gevreesd werd voor een terroristische aanslag, aldus de politie en Spaanse media. Puerto Banús is zeer populair onder rijke Arabieren.

’Mensen renden over straat’

De 16-jarige Milan Valk zat op het terras toen hij een harde knal hoorde. „Mensen waren allemaal in shock en dachten dat het een aanslag was”, vertelt hij aan De Telegraaf. „In paniek renden ze over straat.” Volgens de tiener, die met zijn ouders op vakantie is in Spanje, was er sprake van twee explosies. „Eerst was er één hele harde knal en vijf minuten later volgde er nog een knal.”

De lokale brandweer laat weten dat waarschijnlijk uit de auto gelekte brandstof vlam heeft gevat. Dat leidde tot een grote brand en de explosie of explosies, naar het lijkt.

Populair bij Nederlanders

Bronnen melden aan De Telegraaf dat Puerto Banús onder andere populair is bij Nederlanders met een gevulde portemonnee. Meerdere BN’ers zouden daar momenteel vakantie vieren.