Nieuws/Binnenland
2423597
Binnenland

Man kon sleutel niet vinden

Vrouw (32) overleden door brand, man en kind gewond

ETTEN-LEUR - Bij een brand in een schuur aan de Nieuwe Kerkstraat in Etten-Leur is een 32-jarige vrouw om het leven gekomen. Haar 30-jarige man raakte zwaargewond. Ook hun tweejarig kind is gewond. De twee hebben onder meer brandwonden opgelopen.

Rond 05.00 uur kregen de hulpdiensten melding van de brand. Ze werden gebeld door omwonenden die hulpgeroep vanuit de schuur hadden gehoord. Buren slaagden erin het kind en de man naar buiten te krijgen. Hulpdiensten probeerden de vrouw nog te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten, zei een woordvoerder van de politie.

Omwonenden verklaarden tegenover de politie dat het gezin de omgebouwde schuur al zo'n drie jaar gebruikte als slaapgelegenheid. Overdag verbleven ze veelal in de hoofdwoning om een oom die daar woont te verzorgen.

De politie onderzoekt of het gezin wel in de schuur mocht wonen.

Drama

Volgens Omroep Brabant kon de man de sleutel van de deur niet vinden. Hierdoor zaten Hendrik en Linda met hun zoontje van twee vast in een brandende schuur. In gesprek met de omroep vertelt buurvrouw Marion aangeslagen dat ze Hendrik hoorden roepen: „Doe die deur open. Ik kan er niet uit. Ik zit vast!”, hoorden ze. Marion belde 112 en haar man klom over de schutting, waar hij ontdekte dat de deur op slot zat: „Hendrik kon waarschijnlijk in paniek de sleutel niet vinden.”

De 30-jarige Hendrik heeft een raampje kunnen breken en zo zijn zoon aan de buurman kunnen overhandigen. Daarna wist de buurman ook Hendrik te helpen. De 32-jarige Linda overleefde de brand niet: „We hebben haar nooit horen roepen”, aldus Marion in gesprek met Omroep Brabant. „We hopen maar dat ze al buiten bewustzijn was.