Nieuws/Buitenland
2428649
Buitenland

Spaans voetbal gratis via Facebook in India

BARCELONA - Het Spaanse voetbal is vanaf vrijdag gratis via Facebook op het Indische subcontinent te zien. LaLiga en Facebook hebben hierover een contract gesloten. Alle 380 wedstrijden van LaLiga zijn dit seizoen gratis te zien voor kijkers in India, Afghanistan, Bangladesh, Bhutan, Nepal, de Malediven, Sri Lanka en Pakistan.

India is belangrijk voor LaLiga. „Een van onze doelstellingen van de afgelopen twee jaar was ons voetbal aan een zo breed mogelijk publiek aan te bieden, dus samenwerking met gratis platforms zoals Facebook, dat 270 miljoen gebruikers heeft in India, is essentieel voor ons”, zegt Alfredo Bermejo van LaLiga.

De prijs voor de uitzendrechten is niet bekendgemaakt. Sony betaalde 32 miljoen dollar voor de rechten tussen 2014 en 2018.

Het is niet ongewoon dat sociale media uitzendrechten verwerven. Eerder was Facebook in de markt voor de uitzendrechten van de Indiase cricketcompetitie. Bedrijven als Twitter en Amazon hebben in het verleden geboden op de uitzendrechten van Amerikaanse sporttoernooien.