Nieuws/Buitenland
2429171
Buitenland

Gebied afgezet, meerdere voetgangers gewond

Automobilist ramt hekken parlementsgebouw Londen

Londen - De Londense politie heeft dinsdagochtend een man gearresteerd die even daarvoor met een auto de barrières rond het parlementsgebouw had geramd. Twee voetgangers zijn gewond geraakt. De verwondingen van de slachtoffers zijn niet levensbedreigend.

De antiterreurpolitie heeft de leiding over het onderzoek naar het incident, maar dat betekent volgens de autoriteiten niet automatisch dat sprake is van terrorisme.

Tientallen agenten omsingelden de auto met getrokken wapens en arresteerden de man. Op beelden op social media is te zien dat een man met handboeien wordt afgevoerd. Een ooggetuige zegt tegen de BBC dat het leek of de auto opzettelijk op een groep fietsers inreed.

„Ik liep aan de andere kant van de weg”, zegt een andere getuige. „Opeens hoorde ik veel lawaai en gegil. Ik draaide me om en zag een zilverkleurige auto over de stoep rijden.”

Het gebied is afgezet, de parlementsgebouwen zijn ontruimd. Het metrostation Westminster is afgesloten. Reizigers kunnen het station niet in of uit. Overstappen op een andere lijn kan wel.

Door een aanslag bij het Britse parlement vielen vorig jaar vijf doden. Terrorist Khalid Masood reed destijds met een wagen in op voetgangers op de Westminster Bridge, om vervolgens met een mes in te steken op agenten.