Nieuws/Buitenland
2430482
Buitenland

Bestuurder Westminster verdacht van terroristische daad

LONDEN - De bestuurder die dinsdag op passanten inreed bij Westminster wordt verdacht van terrorisme. Dat laat de Londense politie weten. Het gaat om ’een man van achterin de twintig’.

Om 7.37 uur werd het publiek in Londen, veelal op weg naar werk, opgeschrikt door een zilverkleurige Ford Fiesta die eerst met verschillende fietsers en voetgangers in aanrijding kwam, en vervolgens tegen de hekken van het parlementsgebouw tot stilstand kwam. Enkele voetgangers raakten gewond.

Hoeveel dat er precies zijn, kan de politie niet specificeren. Eerst werd gesproken over twee gewonden. Niemand is levensbedreigend gewond geraakt.

Op Twitterbeelden is de zilverkleurige auto te zien (rechts in beeld).

Op Twitterbeelden is de zilverkleurige auto te zien (rechts in beeld).

Een ooggetuige zegt tegen de BBC dat het leek of de auto opzettelijk op een groep fietsers inreed. „De bestuurder reed vrij snel. Het leek opzettelijk. Uiteindelijk zag ik mensen op de weg liggen. Er werd gezegd dat we weg moesten. Ik rende voor mijn leven.”

Bekijk hieronder de politieactie. Tekst gaat verder onder de video.

Onderzoek terrorisme

Na het incident werd de verdachte snel in de boeien geslagen. Hij blijft momenteel vastzitten. Een anti-terrorisme-eenheid van de politie doet nog onderzoek naar het incident, en bevestigt ondertussen dat er geen bijrijders in de auto zaten.

„Op dit moment behandelen we het incident als een daad van terroristische aard”, aldus de politie in een verklaring.