Nieuws/Binnenland
2430729
Binnenland
Brugramp Genua

Ramp in Italië: hangbrug autosnelweg bij Genua ingestort

De brug is over honderden meters ingestort.

De brug is over honderden meters ingestort.

GENUA - Een aanzienlijk deel van een brug van een autosnelweg bij Genua is ingestort. Italiaanse media melden dat nog onbekend is hoeveel slachtoffers er zijn, maar op eerste beelden op Twitter wordt duidelijk dat de ravage enorm is. De Morandi-brug over de rivier de Polcevera ligt ten westen van de Italiaanse havenstad. De hulpdiensten vrezen voor tientallen doden, melden Italiaanse media.

De brug is over honderden meters ingestort.

De brug is over honderden meters ingestort.

De weg is in beide richtingen over honderden meters ingestort. Volgens Corriere della Sera zijn er auto’s en mensen onder het puin bedolven geraakt. Reddingswerkers, hondenteams, ambulancemedewerkers en vele brandweereenheden zijn uitgerukt.

De instorting zou het gevolg zijn van problemen met de pyloon op de linkeroever van de rivier. Inmiddels wordt de omvang van de tragedie duidelijk. Volgens ambulancediensten zijn er ’tientallen doden’, ministers spreken over een ’verschrikkelijke tragedie’.

NB: Dit artikel heeft niet de laatste updates. Lees het laatste nieuws via de link hieronder:

Op een video die wordt gedeeld op Twitter, is te zien dat een gewonde wordt afgevoerd. De ravage is enorm (voor meer beelden, zie onderaan dit bericht).

De brug voor de snelweg A10 stamt uit de jaren zestig en verbindt onder meer de luchthaven ten westen van Genua met het centrum van de stad. De constructie is 90 meter hoog en circa een kilometer lang. Een deel stortte dinsdag in toen de regio door hevige regens werd geteisterd.

Horrorfilm

Ooggetuigen zagen een beeld uit een horrorfilm. „Ik zag mensen op me afrennen, blootsvoets en doodsbang”, zegt Alberto Lercari, een plaatselijke chauffeur, tegen Corriere della Sera. „Ik zag een file en hoorde een gebulder. Mensen renden weg, op me af. Het was vreselijk.”

Lees verder onder het kaartje.

David Ricci reed langs de oever van de Polcevera, vlakbij de brug dus, en had een engeltje op zijn schouder. „Het puin kwam slechts 20 meter van mijn auto terecht”, vertelt hij tegen La Stampa. „Eerst stortte de centrale pilaar in elkaar, daarna kwam al het andere naar beneden. Alsof door de bliksem getroffen.”

Bekijk hieronder de eerste beelden die via sociale media naar buiten komen.

Bent u in de buurt en weet u meer? Mail uw verhaal en contactgegevens naar redactie-i@telegraaf.nl of App het ons op de whatsapp tiplijn. Of zet ons nummer in je telefoon: +31 6 13650952 .

Brugramp GenuaLees meer over dit thema en vind alle verhalen in een overzichtMeer lezen hierover