Nieuws/Binnenland
2431545
Binnenland

Ode aan doodgeschoten Linda Olthof en haar zoontje, ’allerliefste vriendje’, Jimmy

Na de gewelddadige dood van actrice Linda Olthof en haar 6-jarige zoontje Jimmy in New York hebben vrienden en familie een condoleance-website gemaakt. Uit binnen- en buitenland schrijven meelevende mensen hun emoties op.

Zo hebben Hans en Ada mooie herinneringen aan Linda en haar zoontje. Zij noemen Jimmy ’het allerliefste vriendje’ en ’het zorgzame vriendje’ van Eline en Nova, mogelijk buurtkinderen. „Dat wij een deel van hun leven mochten meemaken vonden wij heel fijn.”

Veel mensen vinden de tragische dood van de moeder en haar zoontje moeilijk onder woorden te brengen. „Niet te bevatten”, „Woorden schieten tekort” en „Ik kan me niet voorstellen hoe dit moet voelen”, schrijven zij vol medeleven.

Familie Kamphuis deelt een liefdevolle gezinsfoto, waarop Jimmy met een ander kindje in de sneeuw speelt. „Lieve Linda en James, zo willen we jullie blijven herinneren. Vol plezier en genieten van elkaar. Veel liefs van jullie buurtjes.”

Een berichtje achterlaten kan op https://www.lindaenjimmy.nl/.

Ex-man

De vermoedelijke dader is Olthofs ex-man James Shields, die de verschrikkelijke daad zou hebben gepleegd door een vechtscheiding. Olthof was van plan om samen met Jimmy volgende week naar Nederland terug te reizen. Daar maakte Shields op gruwelijke wijze een eind aan. Hij schoot Linda, haar zoontje en zijn nieuwe vrouw, de 38-jarige Saskia dood.