2436249
Binnenland

Politie voert actie: maatregelen op dancefestival

HILVARENBEEK - Het driedaagse dancefestival Decibel Outdoor in Hilvarenbeek gaat dit weekeinde gewoon door, ondanks de acties die de politie tijdens dit evenement voert. Dat zei een woordvoerder van de organisatie na overleg met de driehoek (gemeente, politie en het Openbaar Ministerie).

De organisatie heeft zoals gebruikelijk beveiligers van een particulier beveiligingsbedrijf ingehuurd die de bezoekers op het terrein bij binnenkomst controleren. Volgens de gemeente Hilvarenbeek nemen de beveiligers ook het toezicht door de politie op het festivalterrein over. Bovendien zijn verkeersregelaars aanwezig.

Het lik-op-stukbeleid tegen drugsbezit blijft gelden. Als een bezoeker in het bezit is van drugs pakt de beveiliging de drugs af en moet de overtreder het festivalterrein verlaten.

Politie wel paraat

De festivalorganisatie en gemeente benadrukken dat de politie wel paraat is voor calamiteiten en dringende situaties. Normaal gesproken worden volgens de politie gedurende de drie dagen in totaal driehonderd agenten ingezet bij Decibel Outdoor. Jaarlijks resulteert dat in enkele tientallen arrestaties, vooral wegens drugsbezit.

De politie voert actie voor een nieuwe cao. De afgelopen tijd lagen de onderhandelingen stil en voerden agenten actie, onder meer door geen bekeuringen uit te schrijven. De organisatie zegt wel begrip te hebben voor de actie van de agenten. „We veroordelen het niet, ze hebben er recht op”, aldus de woordvoerder.

Veel waardering vanuit gemeente

De gemeente laat weten dat er veel waardering is voor het werk van de politie en dat de beloning voor het personeel in verhouding moet zijn. De gemeente is verrast dat Decibel Outdoor is uitgekozen omdat de politie het altijd een leuk evenement vindt om aan mee te werken.