Nieuws/Buitenland
243642844
Buitenland

New York wil toeristen inenten tegen Covid-19

Burgemeester Bill de Blasio.

Burgemeester Bill de Blasio.

NEW YORK - De Amerikaanse stad New York wil toeristen gaan inenten tegen Covid-19. De autoriteiten gaan mobiele vaccinatielocaties op „iconische locaties” plaatsen, waar ze het Janssen-vaccin willen toedienen aan iedereen die een prik wil.

Burgemeester Bill de Blasio.

Burgemeester Bill de Blasio.

„New York is open voor zaken, prik voor prik”, schrijft burgemeester Bill de Blasio op Twitter. Om ook toeristen te kunnen inenten, moet de staat toestemming geven. Nu worden in de staat New York alleen mensen gevaccineerd die er wonen of werken.

De Blasio wil New York voor 1 juli „volledig geopend” hebben. De eerste stappen zijn al gezet. Steeds meer coronamaatregelen worden opgeheven. Zo mag de horeca sinds begin deze week weer gasten ontvangen en rijden er weer dag en nacht metro’s. Later deze maand worden meer regels versoepeld.

Een jaar geleden was New York enige tijd het epicentrum van de pandemie. Vandaag de dag gaat het steeds beter met de metropool. Het aantal besmettingen in de stad wordt steeds kleiner, terwijl de vaccinatiecampagne voortvarend verloopt.