Nieuws/Columns
ExtraHet beste van De Telegraaf

Kringen Rob Hoogland

Boter, eieren, zout: allemaal even gezond

Jarenvijftiguitspraak van onze oude huisarts dr. Lourens: „Zout zou honderd gulden per pond moeten kosten.” Zout is ongezond, wilde hij ermee zeggen. Een zoutarm leven duurde veel langer en iedereen accepteerde dat als een voldongen feit. Nog zie ik, een schoonvader of zes terug, de man die toen als zodanig in mijn bestaan functioneerde en wellicht ten gevolge daarvan een te hoge bloeddruk had ontwikkeld, ’s ochtends twee zoutarme boterhammen met zoutarm beleg nuttigen en ’s avonds een bord zoutloze aardappelen met zoutloze andijvie ter omlijsting van een zoutloos sudderlapje.

Jarenvijftiguitspraak van onze oude huisarts dr. Lourens: „Zout zou honderd gulden per pond moeten kosten.” Zout is ongezond, wilde hij ermee zeggen. Een zoutarm leven duurde veel langer en iedereen accepteerde dat als een voldongen feit. Nog zie ik, een schoonvader of zes terug, de man die toen als zodanig in mijn bestaan functioneerde en wellicht ten gevolge daarvan een te hoge bloeddruk had ontwikkeld, ’s ochtends twee zoutarme boterhammen met zoutarm beleg nuttigen en ’s avonds een bord zoutloze aardappelen met zoutloze andijvie ter omlijsting van een zoutloos sudderlapje.

Verder lezen?

Maak een account aan en lees alle Telegraaf Extra-artikelen nu tijdelijk helemaal gratis.

Het is makkelijk en in 1 minuut geregeld!

Heb je al een account? Log hier dan in!