Nieuws
2439585
Nieuws

Pret zonder pretenties

Filmrecensie: ’De film van Dylan Haegens’ ✭✭✭✭

— Wat: film, komedie

— Regie: Dylan Haegens, Bas van Teylingen

— Met: Dylan Haegens, Marit Brugman, Nick Golterman

Dylan Haegens in de bediening in een tostizaak.

Dylan Haegens in de bediening in een tostizaak.

Met ruim 1,3 miljoen abonnees en zo’n 20 miljoen views per maand staat Dylan Haegens in de top tien van best bekeken Nederlandse YouTubers. Hij trekt vooral jonge kijkers met zijn komische sketches, die hij maakt samen met zijn vriendin Marit Brugman en zijn vrienden Teun Peters en Rick Vermeulen. Zij spelen daarin uitvergrote versies van zichzelf en doen dat óók in de speelfilm. Een slimme zet.

Dylan Haegens in de bediening in een tostizaak.

Dylan Haegens in de bediening in een tostizaak.

Dylan krijgt in de film te maken met een fictieve concurrent. IJsbrand (Nick Gilderman) jat alle ideeën van Team Haegens, om daarna met onmogelijke snelheid verbeterde versies van die video’s online te knallen op zijn eigen YouTube kanaal. In een poging het geheim achter IJsbrands werkwijze te achterhalen, werkt Dylan zich diep in de nesten. En raakt hij betrokken bij het produceren van fake-video’s, die hem bijna álles dreigen te kosten. Zelfs de liefde van Marit.

Met vette slapstick, absurdistische grappen en openlijke knipoogjes naar het publiek blijft Team Haegens in deze film dicht bij de bron die ook het succes op YouTube volgde. Op die manier bedienen zijn hun vaste fans op maat, terwijl deze toegankelijke familiefilm tegelijk een leuke kennismaking is voor wie dit aanstekelijke stelletje ongeregeld nog niet kende.

Gastrollen van allerlei YouTubers en andere bekende Nederlanders - onder wie Patrick Stoof, Rico Verhoeven en Ilse ’Juf Ank’ Warringa voelen daarbij als een leuke bonus. Intussen doet De film van Dylan Haegens precies wat-ie moet doen en biedt pretentieloze pret.

Marco Weijers