Nieuws/Buitenland
2444071
Buitenland

Nichtje van Meeks?

Opvolger ’knapste crimineel ter wereld’ aangewezen

Amsterdam - Jeremy Meeks dankt zijn carrière als model aan de gevangenisfoto die de politie van hem verspreidde na een klacht voor wapenbezit en het tegenspartelen bij zijn arrestatie. Hij kreeg al snel de bijnaam van ’knapste crimineel ter wereld’, maar nu hebben internetgebruikers hun zinnen gezet op iemand anders; een vrouw ditmaal.

De gevangenisfoto van Jeremy Meeks ging zo snel de wereld rond dat toen hij zijn straf had uitgezeten, er al een modellencontract klaarlag. Hij verliet zijn vrouw voor de rijke Topshop-erfgename Chloe Greene, met wie hij onlangs nog een kind kreeg. Het rijkeluisleventje dat hij nu leidt, doet zijn vorige leventje volledig vervagen.

Volgers van het Twitter-account Mugshot Baes, dat talloze foto’s van vrouwelijke arrestanten deelt, hebben samen met buitenlandse nieuwsmedia nu een nieuwe ’knapste crimineel’ op het oog, al is haar naam voorlopig nog onbekend.

Ze zou makkelijk kunnen doorgaan voor een zusje of nichtje van Meeks. Dezelfde kleur van ogen, gelijkaardige lippen en uitgesproken jukbeenderen waren ook een aantal twitteraars niet ontgaan. Iemand toont de gelijkenissen, een ander schrijft ’Dat dacht ik ook meteen’.

Fans

Overigens worden de foto’s van de vrouwelijke arrestanten massaal gedeeld en geliked door verwoede fans. Het account van Mugshot Baes heeft 83.000 volgers. Andere arrestanten worden nog gretiger met vrienden en volgers gedeeld dan het ’zusje’ van Meeks.