Nieuws/Binnenland
2449286
Binnenland

Grote brand met ontploffende gasflessen in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Update - Bij een brand in een installatiebedrijf in Bergen op Zoom zijn vrijdagmiddag gasflessen ontploft en vielen drie gewonden, onder wie twee lichtgewonden. De brandweer probeerde met man en macht te voorkomen dat meer gasflessen tot ontploffing zouden komen. De nabijgelegen A4 werd gedeeltelijk afgesloten vanwege de vrijkomende rook, wat volgens de ANWB flink wat verkeersoverlast veroorzaakte. Ook werd een NL-Alert verstuurd vanwege de rookontwikkeling.

Bij de brand aan de Oude Moerstraatsebaan kwam veel rook vrij die over een nabijgelegen woonwagenkamp richting ggz-instelling Vrederust trok. Mensen die in de buurt wonen of last hadden van de rook, kregen het advies ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten.

De brand is volgens de woordvoerder ontstaan tijdens het vullen van de gasflessen, waarvan er enkele zijn ontploft. De eigenaar van het bedrijf bracht „een flink aantal gasflessen” in veiligheid, maar liep daarbij wel een aantal brandwonden op. De brand is via isolatie van buiten naar binnen gegaan. De brandweer bluste van buitenaf, omdat onduidelijk is hoeveel gasflessen er in het pand liggen.