Nieuws/Buitenland
2451721
Buitenland

’Jurist Witte Huis sprak dertig uur met Mueller’

Donald ’Don’ McGahn achter Trump.

Donald ’Don’ McGahn achter Trump.

WASHINGTON - De topjurist in dienst van de Amerikaanse president Donald Trump heeft de afgelopen maanden uitvoerig gesproken met speciaal aanklager Robert Mueller. Donald F. McGahn deed dit vrijwillig en met medeweten van de president.

Donald ’Don’ McGahn achter Trump.

Donald ’Don’ McGahn achter Trump.

Volgens de krant New York Times (NYT) heeft McGahn informatie verschaft aan het team van Mueller over „mogelijke belemmering van rechtsgang” door het Witte Huis. De jurist heeft ook informatie gegeven over de gang van zaken rond het ontslag van toenmalig FBI-baas James Comey.

Trump stond gesprekken toe

Trump wist van de gesprekken af. Op Twitter zei hij zaterdagavond dat hij „heeft toegestaan” dat McGahn en andere stafleden van het Witte Huis meewerken aan het onderzoek van Mueller. „Daarnaast hebben we bereidwillig meer dan een miljoen pagina’s aan documenten overhandigd. Het meest transparant in de geschiedenis. Geen collusie, geen obstructie. Heksenjacht!”, aldus de president.

Woordvoerster Sarah Huckabee van het Witte Huis zei tegen de NYT: „De president en McGahn hebben een uitstekende relatie, Hij waardeert al het harde werk dat hij heeft verricht, in het bijzonder zijn hulp en expertise met de rechters en het Hooggerechtshof.”