Nieuws/Binnenland
2453341
Binnenland

Treinstoring nekt terugreis bezoekers reuzen

ZWOLLE - Mensen die zondag met het openbaar vervoer naar Leeuwarden zijn gereisd om te kijken naar de drie reuzenpoppen die in de stad ’rondwandelen’, hebben mogelijk moeite weg te komen. Door een defecte bovenleiding rijden er geen treinen tussen Zwolle en Meppel, onderdeel van onder meer het traject Zwolle-Leeuwarden.

Volgens ProRail is de bovenleiding over een lengte van ongeveer een halve kilometer naar beneden getrokken door een trein. De spoorbeheerder meldt via Twitter met man en macht te werken om het spoor ernaast vrij te krijgen van bovenleidingdraden, „zodat de bezoekers van #giantsroyaldeluxe richting Zwolle kunnen.”

Ook het traject Zwolle-Groningen wordt geraakt door de problemen met de bovenleiding. Er worden bussen ingezet. De vervoerder riep mensen met bestemming Zwolle en verder rond 16.45 uur op vanwege toenemende drukte niet meer naar station Leeuwarden te gaan.

Mensen die de reuzen wilden bekijken, werden zondag opgeroepen met het openbaar vervoer te komen, omdat de toegangswegen naar Leeuwarden vol liepen.