Nieuws/Binnenland
2457261
Binnenland

Voorarrest verlengd

Slecht nieuws voor ’eetpiraten’: nieuwe nachtjes in de cel

ASSEN - De man en vrouw die verdacht worden van het oplichten van diverse bedrijven gedurende meer dan tien jaar, waaronder ook een aantal hotels en campings, blijven voorlopig vastzitten.

De twee, woonachtig te Assen, meldden zich vorige week vrijwillig bij de politie in hun woonplaats toen de grond hen te heet onder de voeten werd. Ze werden terstond aangehouden.

Vanmiddag heeft de rechter-commissaris de voorlopige zaak beoordeeld en vervolgens besloten dat het tweetal voor nog eens tenminste veertien dagen in voorarrest blijft.

Hoeveel aangiften er op dit moment tegen de verdachten ingediend zijn, is nog niet bekend. „De politie is nog volop met het onderzoek bezig”, zo laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie weten.

Kort geding

Naast de strafzaak die hen boven het hoofd hangt, hebben de ’hoteloplichters’ ook zelf een rechtszaak aangespannen tegen het bedrijf dat hen herkenbaar op internet heeft geplaatst.

De zogeheten Bond van Wetsovertreders, die namens hen optreedt, eist in een kort geding 2500 euro schadevergoeding voor deze publicatie van het hotel-restaurant MarCant uit Tubbergen. „Een onrechtmatige daad”, aldus de vereniging.