Nieuws/Buitenland
2459026
Buitenland

Dodental in Italiaanse kloof stijgt verder: Nederlander gewond

ROME - Zeker elf mensen zijn om het leven gekomen, nadat ze maandag waren verrast door stijgend water in een kloof in het zuiden van Italië. Ook raakten tientallen mensen gewond.

Onder de gewonden is een Nederlander, meldde het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij is naar een ziekenhuis overgebracht. Volgens Italiaanse media heeft hij een gebroken bekken.

De Italiaanse burgerbescherming meldde dat de slachtoffers werden meegesleurd door stijgend water in een kloof in de regio Calabrië. De snelle stijging van het water was het gevolg van zware regenval. De Raganello-kloof is door de imposante rotsformaties populair onder toeristen.

De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekendgemaakt. Het gaat om zes vrouwen en vijf mannen. Ruim twintig mensen zijn uit de kloof gered. Volgens het Italiaanse persbureau ANSA wordt nog een handvol mensen vermist. Een woordvoerster van de burgerbescherming zei dat de zoektocht naar de vermisten dinsdag wordt voortgezet.

Op televisiebeelden was maandag te zien hoe reddingswerkers toesnelden nadat het water in de kloof plotseling was gestegen. Zij gebruikten touwen om zich in het diepe ravijn te laten zakken.

Bent u in de buurt en weet u meer? Mail ons: nieuwsdienst@telegraaf.nl. Whatsappen kan ook, stuur een berichtje naar onze WhatsApp-tiplijn: +31613650952