Nieuws/Binnenland
2459244
Binnenland

Nederlandse auto schept Vlaamse peuter

SINT-NIKLAAS - Een 5-jarig kind is maandag overleden nadat het was aangereden door een auto met Nederlands nummerbord in de Vlaamse stad Sint-Niklaas. De kleuter liep met zijn moeder en een ander kind op een voetpad. De bestuurder zou in een bocht de controle over het stuur hebben verloren, waardoor hij op het voetpad terechtkwam.

De moeder en het andere kind liggen in het ziekenhuis. Dat melden Belgische media op basis van informatie van het parket in Oost-Vlaanderen.

„De wagen ging over het fiets- en voetpad en botste tegen het huis links van de ingang van een supermarkt”, vertelt een ooggetuige tegen Het Nieuwsblad. „Tijdens die crash werden een moeder en twee kinderen weggemaaid. Door de klap was de auto op zijn kant komen te staan. Omstaanders duwden de wagen terug op zijn vier wielen waarop ik minstens twee inzittenden zag uitstappen en heb zien vluchten.”

De bestuurder van de auto en twee inzittenden zijn opgepakt. Wie het zijn, is niet bekend. De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog niet duidelijk en worden momenteel onderzocht.