Nieuws/Binnenland
2463782
Binnenland

Man langer vast voor dreigen om dood Dille

ROTTERDAM - De Schiedammer die wordt verdacht van het dreigen met een terroristische aanslag, blijft de komende dertig dagen vastzitten. De rechter-commissaris heeft dat dinsdag besloten. De man werd aangehouden nadat hij op Facebook had gezet dat hij een aanslag zou plegen als „er geen drastische consequenties” volgen op de dood van het Haagse PVV-raadslid Willie Dille.

Dille pleegde onlangs zelfmoord, twee dagen nadat ze wereldkundig had gemaakt dat ze in maart 2017 zou zijn ontvoerd en verkracht door een groep moslims. Volgens haar zat een collega-raadslid van een andere partij, Arnoud van Doorn, hier achter. Ze had daarvan nooit aangifte willen doen en er waren te weinig handvatten voor het Openbaar Ministerie (OM) om een onderzoek te beginnen.

De opgepakte man, die bekendstaat als rechts-extremist, zou achter het verhaal van Dille staan. De Schiedammer wordt ook verdacht van opruiing tot een terroristisch misdrijf en het voorhanden hebben van een vuurwapen, aldus het Openbaar Ministerie in Rotterdam.