Nieuws/Binnenland
2468811
Binnenland

Na wekenlange zoektocht:

Nsimire (14) terecht, familie ’blij en opgelucht’

Nsimire Massembo.

Nsimire Massembo.

Den Haag - Het 14-jarige meisje Nsimire, die al sinds 27 juli vermist was, is woensdag in goede gezondheid aangetroffen. Haar familie reageert blij, maar heeft dochterlief nog niet kunnen zien. Eerst volgt een verhoor op het politiebureau.

Nsimire Massembo.

Nsimire Massembo.

Agenten troffen het meisje woensdag na een tip in Den Haag. Ze is meegenomen naar het bureau. Waar ze al die tijd heeft gezeten, heeft de politie niet bekendgemaakt. Vandaag wordt met een team specialisten verder bekeken hoe het met haar gaat en wat zij nodig heeft.

„We zochten een teken van leven en dat hebben wij gekregen”, reageert familievriend-en woordvoerder Alphonse Muambi. „We zijn blij en opgelucht. Haar ouders hebben Nsimire nog niet gezien. Zij wordt op dit moment verhoord”, aldus Muambi.

De familie heeft nog veel vragen. „Die moeten beantwoord worden. Niet alleen aan ons, maar aan de hele samenleving”, aldus woordvoerder Muambi. „Wij willen natuurlijk ook weten wat er speelt, maar voor nu zit ze op het politiebureau: een veilige haven.”

’Heel blij’

Nsimire Massembo was bijna vier weken lang spoorloos. Rechercheurs hebben heihard gewerkt aan de vermissing. De mobiele telefoon van Nsimire zond op 2 en 4 augustus nog signalen uit, zo zagen ze, rond het Newtonplein in Den Haag.

Nu is er eindelijk groen licht. „Heeeel blij”, reageert vader Baderha Massembo tegenover Omroep West. „We hebben altijd vertrouwen gehad dat het goed zou komen. Ja, we hebben gewoon kunnen slapen. „Wat we haar als eerste zeggen? Welkom thuis!”