Nieuws/Opmerkelijk
2469421
Opmerkelijk

Passagiers in tram moeten gaan ’oksel-turen’

Bizarre trend: modellen verhuren oksels per uur

TOKIO - Een reclamebureau in Tokio heeft een unieke manier bedacht om reclame aan de man te brengen en hield afgelopen week een casting voor potentiële modellen die hun oksel willen verhuren. De jonge vrouwen die kwamen opdagen hebben vooral een scherp scheermesje nodig. „Oksel zijn prachtig”, klinkt het bij de oprichter van het bedrijf. „Dus we kunnen ze gebruiken voor vermaak.”

Door sociale media kan iedereen „hun lichaam gebruiken om producten te promoten”, dacht de Japanse ondernemer Momo Shirota. Ze besloot dat professioneel aan te pakken en nodigde afgelopen week enkele modellen uit in haar kantoor in Tokio. De meiden kunnen - als ze de nodige kwaliteiten hebben om geselecteerd te worden - tot 10.000 yen (78 euro) per uur verdienen om hun oksels uit te lenen en er logo’s en reclameslogans op te plakken.

Hoe dat werkt? De modellen kunnen worden ingezet op bijvoorbeeld de drukke metrolijnen in het Aziatische land. Als ze rechtop staan en de hendels aan het plafond vasthouden, hebben andere forenzen een perfect zicht op de oksels - en dus op de reclame. Zowel mannen als vrouwen kunnen solliciteren voor ’okselmodel’. Bekijk hier de nerveuze modellen bij hun eerste casting: