Nieuws/Binnenland

Vrijwilliger met metaaldetector vindt ring

Ongeneeslijk zieke Marco (41) krijgt verloren trouwring terug

NH

BOVENKARSPEL - Een uitje naar Scheveningen liep voor de ongeneeslijk zieke Marco Timmers (41) anders af dan verwacht. Op het strand verloor de flink afgevallen Marco zijn trouwring omdat deze van zijn vinger was gegleden. Martin van Hees uit Spijkenisse las het verhaal op internet en besloot met zijn metaaldetector te gaan zoeken naar de trouwring. En met succes.

NH

Samen met met zijn vrouw en dochter ging Marco een weekendje naar het strand om hun elfjarige huwelijk te vieren en even niet aan de 34 chemokuren te denken die Timmers al heeft gehad.

’Oh nee!’

Tijdens een wandeling ging de dochter zoeken naar schelpen. Marco helpt mee maar wordt moe en besluit om even op een bankje te gaan zitten. Daar verliest hij zijn trouwring. Er wordt nog druk gezocht door het gezin, maar de ring wordt niet gevonden.

Op Facebook plaatst de vrouw van Marco in een uiterste poging een oproep voor de ring. Het bericht wordt veel gedeeld en gezien door Spijkenisser Martin van Hees van de website gevonden-verloren.nl. Hij gaat meteen ter plekke met zijn metaaldetector en ziet dat hij snel moet zijn. „We zagen de veegwagens al rijden, dus we dachten ’oh nee!’”, legt hij uit aan NH.

’Dat mensen dit doet’

Binnen het uur wordt de ring gevonden. Als Marco wordt gebeld dat zijn ring terecht is, kan hij het bijna niet geloven. „Fantastisch, ik had echt tranen. Dat er zulke mensen zijn, die zoiets doen.”

Zelf zoekt Martin wel vaker naar verloren voorwerpen. Hij heeft een spierziekte en kan daardoor geen gewone baan uitoefenen. Op deze manier hoopt hij iets bij te dragen.

’Wat een held’

Donderdag hebben Marco en Martin elkaar ontmoet. Marco heeft Martin wederom uitgebreid bedankt. „Wat een held.”

Lees meer over