Nieuws/Binnenland

Grote stroomstoring Brabant snel opgelost

Beeld Werkt

WAALWIJK - UPDATE 09.58 - Enkele tienduizenden huishoudens in het midden van Brabant hebben donderdagochtend ruim een uur zonder stroom gezeten. De stroomstoring begon om 08.08 uur in Tilburg en Boxtel. Binnen een half uur was de stroomvoorziening in Boxtel hersteld en om 09.17 uur had iedereen weer elektriciteit, aldus de netbeheerders Enexis en Tennet.

Beeld Werkt

Een technische storing op het hoogspanningsstation in Tilburg-Noord was de oorzaak van het probleem, laat Tennet weten. De storing is omzeild, aldus een woordvoerder.

Meldingen van getroffenen kwamen uit diverse plaatsen in de omgeving zoals Helvoirt, Hilvarenbeek, Kaatsheuvel, Oisterwijk, Liempde, Goirle, en Baarle-Nassau.

Ochtendspits

De stroomstoring veroorzaakte veel hinder in de ochtendspits. Tussen Tilburg, Eindhoven en Den Bosch was geen of nauwelijks treinverkeer mogelijk. Verkeerslichten werkten niet, waardoor ook op de weg een chaos ontstond.

De twee ziekenhuizen in Tilburg schakelden automatisch over op noodstroom maar moesten de eerste operaties en spreekuren uitstellen.

Ook attractiepark De Efteling werd getroffen en adviseerde bezoekers hun komst uit te stellen. De internetpagina van Enexis raakte door het vele bezoek overbelast.

Grote drukte op station ''s-Hertogenbosch door de stroomstoring.

Grote drukte op station ''s-Hertogenbosch door de stroomstoring.

Max van den Broek

Ook liften zijn uitgevallen.

Ook liften zijn uitgevallen.

Persbureau Midden Brabant

Bekijk meer van