Nieuws/Buitenland
2470756
Buitenland

IS’er Parijs steekt eigen moeder en zus dood

Parijs - Een man heeft zijn moeder en zus gedood in Trappes, een voorstad van Parijs. Een derde persoon raakte ernstig gewond. De politie schoot de vermeende dader later dood. Het gaat volgens minister Gérard Collomb (Binnenlandse Zaken) om een 36-jarige man met ernstige psychische problemen.

De aanvaller maakte zijn slachtoffers op straat en in een woning. Het ernstig gewonde derde slachtoffer was geen familie van de man. Die werd doodgeschoten toen hij later naar buiten kwam en richting de politie rende. De man schreeuwde volgens bronnen van Franse media ook „Allah akbar” (God is groot). De autoriteiten hebben dat nog niet bevestigd.

IS

Terreurgroep Islamistische Staat heeft de aanval opgeëist, zonder bewijs te leveren voor die bewering. Collomb stelde dat de dader een bekende was van de autoriteiten, omdat hij terrorisme verheerlijkt zou hebben. Toch gaat het volgens de minister eerder om een verwarde persoon dan om iemand die zou reageren op oproepen van groepen als IS.

Frankrijk is de afgelopen jaren herhaaldelijk opgeschrikt door bloedige terreuraanslagen. Zo vielen in 2016 meer dan tachtig doden door een aanslag met een vrachtwagen in Nice. Een jaar eerder waren 130 mensen om het leven gekomen door een golf aanslagen in Parijs, waar terroristen onder meer concertzaal Bataclan aanvielen.

In Trappes, een gemeente in het departement Yvelines, wonen circa 30.000 mensen. De afgelopen jaren zijn veel jongeren uit de plaats naar Syrië vertrokken.