Nieuws
2472002
Nieuws

Column Epco Ongering

Boot van het Jaar

Binnenkort worden weer de Hiswa zeil- en motorboot van het jaar bekendgemaakt, maar de verkiezing was bijna getorpedeerd. De organisatie was vijftien jaar lang in handen van de RAI waar de ’droge’ Hiswa wordt gehouden. Na een kosten-batenanalyse concludeerden zij dat bezoekers niet naar een beurs komen voor de Boot van het Jaar. Dat betekende het einde van de legendarische verkiezing.

De jury, een clubje van betrokken watersportjournalisten, vroeg branchevereniging Hiswa om de organisatie op zich te nemen en dat gebeurde. Elk jurylid kon een vijftal boten per categorie voorstellen. Hieruit werd een shortlist van drie boten per categorie samengesteld. De genomineerden vormen een goede afspiegeling van de trends in de watersport.

 Bekijk ook: 

 Schoonmaak 

Bij de zeilboten zijn de Saffier Se37, de Domani S30 en de Aira 22 genomineerd, allemaal zogenoemde daysailers. Bij de motorboten maken drie snelvarende boten kans op de prijs. De Hermes Speedster is op een Porsche geïnspireerd, de Keizer 42 is een bijzonder Nederlands sportjacht en de Van Vossen 800 Runabout is het voorbeeld van een snelle aluminium tender. Zes prachtige boten waarop de watersport trots kan zijn.

Goed dat de jaarlijkse verkiezing wordt voortgezet!

 Bekijk ook: 

 Vulkanisch