Nieuws/Binnenland
2475724
Binnenland

Bestuurder die kleuter (5) doodreed langer vast

DENDERMONDE - De bestuurder van de auto met Nederlands nummerbord die ervan wordt verdacht dat hij maandag in Sint-Niklaas (België) een 5-jarige meisje op de stoep doodreed, blijft een maand langer in de cel. Dat heeft de raadkamer in Dendermonde beslist. De 21-jarige man is aangehouden voor ’onopzettelijke doding’ en het onopzettelijk toebrengen van letsel, vluchten na een misdrijf en rijden zonder geldig rijbewijs.

Het ongeluk gebeurde toen de bestuurder de controle over het stuur verloor, op het voetpad schoot en drie voetgangers schepte. Het ging om een moeder en twee dochters. De jongste overleed ter plekke. De toestand van de moeder (42) en het 8-jarige zusje is volgens het parket nog steeds kritiek. Na het ongeluk rende de bestuurder weg, maar hij keerde kort daarna terug en werd opgepakt.

Het parket wil niets kwijt over zijn nationaliteit of waarom hij en zijn twee passagiers, een 24-jarige vrouw en 21-jarige man uit Waasmunster, in een wagen met Nederlands nummerbord reden. Volgens Het Laatste Nieuws gaat het om een man uit Zwolle. Hij zou een tijdje hebben gewoond in Sint-Niklaas.