Nieuws/Binnenland
2475859
Binnenland
Doorbraak zaak Nicky Verstappen

’Jos Brech mogelijk in mei nog online’

MAASTRICHT - Jos Brech, de verdachte in de zaak-Nicky Verstappen, heeft op 27 april nog onder een nickname ingelogd op internet. Dat meldt Peter R. de Vries, die de familie Verstappen bijstaat, vrijdag in een tweet. Ook zou hij volgens RTL Nieuws in mei nog een inlogpoging hebben gedaan op de site bushcraft-deutschland.de.

De misdaadverslaggever spreekt van „interessante info” die hij heeft ontvangen van een niet nader genoemde bron. „Dat maakt zijn laatste levensteken al weer een stuk recenter. Mooi. We komen dichterbij”, aldus De Vries.

Op de Duitse bushcraft-site plaatste Jos Brech onder zijn nicknaam OakleafNL tot mei 2017 nog berichten. Op zijn profielpagina is te zien dat er op 23 mei 2018 nog is ingelogd.

In een toelichting zegt De Vries de informatie te hebben gekregen van een van de vele „meedenkers” in de zaak. „Die beschikken over allerlei kwaliteiten. Deze meedenker is erg handig op internet. Datgene wat door diegene aan mij is voorgelegd, zag er betrouwbaar en overtuigend uit”, aldus De Vries.

Snel nieuws?

De misdaadjournalist heeft de informatie overgedragen aan de politie. „Die kunnen hier nu iets mee gaan doen, bijvoorbeeld proberen te achterhalen waar hij heeft ingelogd.”

De Vries is optimistisch dat Brech gevonden gaat worden. „Ik merk dat de intensiteit van berichtgeving over de zaak in buitenlandse media toeneemt. Hoewel het koffiedik kijken blijft, heb ik er wel vertrouwen in dat we binnen afzienbare termijn meer nieuws over hem krijgen.”

Brechs familie gaf hem in april op als vermist.

Doorbraak zaak Nicky VerstappenLees meer over dit thema en vind alle verhalen in een overzichtMeer lezen hierover